Disclaimer

Hout en Handgemaakt Disclaimer; Gelieve te lezen. Garantie-informatie hieronder

Om overmatig kromtrekken of barsten te voorkomen nadat u uw houten tafel begint te gebruiken, is een koele omgeving (18-23 graden C) met een relatieve luchtvochtigheid van 38-45% en een beetje luchtbeweging naar verluidt ideaal voor houten objecten in het algemeen. Wijzig de thermostaatinstellingen geleidelijk naarmate de seizoenen veranderen. Een plotselinge verandering in temperatuur of luchtvochtigheid is het ergste wat mogelijk is, omdat vocht veel te snel uit het materiaal wordt gezogen of in het materiaal wordt geduwd waardoor de houtvezels onder spanning komen te staan. Overmatige hitte en droogte kunnen zelfs barsten en splijten veroorzaken. Vermijd extreem hete platen en overmatig water dat lange tijd mag staan. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het plaatsen van uw stuk voor een raam in direct zonlicht uw stuk kan uitdrogen en kan barsten en scheuren veroorzaken!

 

De belangrijkste oorzaken van schade aan houten meubels zijn onzorgvuldig gebruik en omgevingsomstandigheden. Nogmaals, houd in gedachten dat beweging, net als kleine scheurtjes in het oppervlak van uw live edge meubelstuk normaal is en deel uitmaakt van de aard van het hout. U kunt het optillen of barsten van de epoxy- of harsvullingen opmerken; dit komt door de natuurlijke beweging van het hout en het is normaal en valt niet onder de garantie. Beweging / kleine scheurtjes rond het merg (midden) van de boom, knopen en natuurlijke onvolkomenheden in het hout is normaal.

 

Licht is een natuurlijke vijand van alle organische materialen; het is vooral schadelijk voor hout omdat de schade cumulatief is (wat betekent dat het na verloop van tijd erger wordt) en daarom onomkeerbaar is. Zonlicht kan licht hout donker maken en donker hout uitbleken. Het is ook belangrijk om GEEN hete mokken of borden direct op het houten oppervlak te plaatsen, omdat dit de afwerking kan aantasten. Zonlicht beïnvloedt de afwerking van het oppervlak, waardoor het verkleurd, gebarsten of bros wordt. Als u uw houten stuk in direct zonlicht laat liggen, bijvoorbeeld, zullen grote ramen met veel zonlicht uw tafel in de loop van de tijd beschadigen. Het kan kromtrekken, splitsen of barsten. We raden aan om het zonlicht te blokkeren of uw stuk af te dekken als u van plan bent uw werkstuk voortdurend aan direct zonlicht bloot te stellen. We raden ook af om uw houten meubels op vloerverwarming in vloerverwarmingssystemen te plaatsen. Dit is ook belangrijk bij houten poten. De constante warmte op het hout absorbeert al het vocht dat in het hout achterblijft en zal verder splijten / scheuren / kromtrekken bevorderen.

We geven geen garantie op tafels geplaatst op vloerverwarming.

 

Hout en Handgemaakt-producten worden geleverd met een garantie van 6 maanden. Als u problemen ondervindt binnen de eerste 6 maanden na aankomst van het product, stuur dan foto's naar houtenhandgemaakt@gmail.com zodat we kunnen bepalen wat de problemen kunnen zijn en hoe ze zijn veroorzaakt. Als de problemen te wijten zijn aan gebrek aan onderhoud en zorg, wordt er GEEN garantie gegeven.

 

Verzendtijden zijn slechts benaderingen. Uw meubelverzending kan vertraging oplopen vanwege feestdagen, verzendtijden en logistiek. U ontvangt een trackingnummer op de dag dat we uw product verzenden. Houd er rekening mee dat u voldoende mensen nodig heeft om u te helpen het krat uit de bestelwagen te laden. Al onze meubelproducten worden geleverd in een afgesloten krat. Wij bieden volledige verzekering voor onze producten als ze ooit beschadigd raken.

Bezorgers mogen uw meubels niet naar binnen in uw huis brengen vanwege aansprakelijkheidsredenen.

 

Er worden geen terugbetalingen of uitwisselingen gegeven van producten, dit ivm dat elk item speciaal op maat gemaakt is (behalve de eerste dag van aankomst als het item niet is zoals de foto's laten zien, die zijn verzonden en goedgekeurd door u voordat wij uw item verzonden).

 

De doorlooptijden zijn slechts benaderingen en kunnen langer duren vanwege vraag en aanbod van onze houtbronnen.

Massief houten meubelverzorging

Basisverzorging

Gebruik alleen een schone, zachte doek om uw meubels schoon te maken.

Veeg altijd in de richting van het nerf. Bevochtig de doek indien nodig met water en gebruik daarna een droge doek.

Gebruik geen andere vloeistoffen, omdat dit de afwerking aantast. Oplosmiddelen en alcohol zijn bijzonder slecht.

Ruim gemorste vloeistoffen onmiddellijk op. Als het hout vloeistof absorbeert, kan het barsten of zelfs kromtrekken.

Uw meubels, gemaakt van natuurlijk materiaal, worden beïnvloed door veranderingen in temperatuur en vochtigheid in uw huis. Hardhouten meubels nemen niet vriendelijk overmatige droge lucht aan. Omdat het vocht verliest, krimpt het hout en kunnen kleine openingen verschijnen op plaatsen zoals tafelbladen.

Dit heeft geen invloed op de sterkte van uw meubels. Wanneer de luchtvochtigheid in het gebied stijgt, zullen deze gaten verdwijnen als het vocht in het hardhout wordt teruggewonnen.

Plaats uw meubels niet te lang in de buurt van ventilatie- of ventilatieopeningen, radiatoren of direct zonlicht.

Als u bladeren voor een tafel hebt, bewaar deze dan in een omgeving met een vergelijkbare luchtvochtigheid als uw tafel (dus niet in de kelder).

Gebruik altijd onderzetters en warme pads voor glazen en warme gerechten.

Zonlicht veroorzaakt een tweede ongewenst effect, het kan de afwerking verkleuren. Dus nogmaals, probeer direct zonlicht te vermijden. Onderhoud / Charcuterie / Snijplankverzorging Dompel je board niet onder in water Gebruik een vochtige doek en milde zeep om het bord schoon te vegen Periodieke aanpassingen met minerale olie kunnen nodig zijn (om de paar maanden)